TERMÉSZETTUDOMÁNY / Botanika kategória termékei
A szent vegetáció. Kiállítás a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban 2002. április 10 - május 17.

A szent vegetáció. Kiállítás a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban 2002. április 10 - május 17.

Kiadás:

Révkomárom, 2002

Kiadó:

KT Lap- és Könyvkiadó Kft.

Kategóriák:

Botanika Növénytermesztés Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

99 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

8080562881

tartalom:

"A címadó verset Reményik Sándor 1925-ben írta. Költeménye méltó keretbe foglalja azokat az egyszerű növényeket-zöldségeket, szerény külsejű, ám annál értékesebb, vagy éppen veszedelmesebb gyógyító erejű "füveket", melyeknek képei a mezőgazdasági múzeum kiállításán, éppen a költészet napján kerültek bemutatásra. Nem is gondolnánk, hogy egy prózai póréhagymában vagy karalábéban mennyi szépség rejlik! A kiállítás alapgondolata, a "találd meg az egyszerűben a nagyszerűt", szerencsésen párosult Olexa József képzőművész sajátságosan kifinomult ábrázmolásmódjával, a szokatlan, meghökkentő ötletek szeretetével. Témaválasztásunk napjaink időszerű kérdéseit érinti. A zöldségek az egészséges táplálkozásra, a gyógynövények a természetes orvosságokra, a drognövények a bódító-kábító hatásra utalnak. A könyvet azoknak a kedves, növényeket, költészetet és képzőművészetet szerető barátainknak állítottuk össze, akik eljöttek megnézni a tárlatot, és róla valami emléket is szeretnének megőrizni, továbbá azoknak, akik azt nem tudták a Vajdahunyad-várban megtekinteni. Szándékunk szerint minden növény egy-egy verset is "megérdemelt" volna, ám az irodalom múzsája még több növény esetében kéreti magát. Addig is, a 16-20. századi gyönyörűséges szépirodalmi és kertészeti írásokból vett idézetek olvasgatása közben tegyünk egy képzeletbeli sétát a múltba. A régies, ízes szavak, a pontos jellemzések egy olyan világba varázsolnak minket, ahol az ember és a természet kapcsolata még helyén volt, az egészséges életmódot nem kellett újra "felfedezni", hiszen az magától értetődött. Bízom benne, hogy ez a kis kötet hozzásegít az elveszett értékeinkhez való visszataláláshoz. így újból a természet részévé válhatunk, és együtt örülhetünk az élet legegyszerűbb, ám annál fenségesebb, méltóságteljesebb dolgainak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!