FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
A régi Rákoshegy. I. kötet

: A régi Rákoshegy. I. kötet

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Bozzay és Társa

Kategóriák:

Budapest Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

161 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Gyöngyössy Márton előszava: "Néhány éve még valamennyien úgy éreztük, hogy fájdalmasan hiányoznak a jól megírt, olvasmányos helytörténeti könyvek. A laikus, lakóhelyét szerető polgár nem nagyon tájékozódhatott, ha a múlt egy-egy részletére volt kíváncsi... Örvendetes, hogy a XVII. kerület több városrészében is igény van a helység múltjának megismerésére, és ez az érdeklődés régi könyvek újabb kiadását teszi szükségessé, vagy éppen új művek megírására késztet. Albrecht Gyula könyve is ezért született. Szerzője és segítői, adatszolgáltatói azt szeretnék, ha nemcsak az élő emlékezet, de írás is megörökítené Rákoshegy nevezetességeit, történelmét. Mert ennek az 1921-ben megszületett településnek igenis történelme van! A krónikásnak sok mindenről mesélnie kell: nemcsak az egykor kaviccsal borított rendezett utcákról, a szép lakóházakról, de a községhez számtalan szállal kötődő Bartók Béláról, Erdős Renéeről, Hubay Jenőről, Kacsóh Pongrácról, Kisfaludi Stróbl Zsigmondról, Vecsey Ferencről is ... És az akkori hétköznapokról és ünnepekről, fájdalmakról és örömekről, és a pusztulásról... Mert egy letűnt világ lapjai ezek! A hagyományok azonban nem tűntek el, mert a polgári élet keretei újjászülettek: működik a Rákoshegyi Polgári Kör, s szép számmal képviseltetik magukat a rákoshegyiek a szintén itt, az Erdős Renée-házban működő Vigyázó Ferenc Művelődési Társaságban is. Pezsgő közélet, újjászülető polgári életforma jellemzik ezt a ma is gondoskodó lakók által szépített városrészt; az egykori szép kezdetek ígéretes folytatásaként. Bízvást mondhatjuk, hogy Albrecht Gyula könyve olvasott mű lesz, szerzője fáradozásai nem voltak hiábavalók. Örömmel és szeretettel ajánlom ezt a kis könyvet a rákoshegyieknek és valamennyi Rákoshegyet szeretőnek!"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!