FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
A Széchenyi lánchíd és Clark Ádám

A Széchenyi lánchíd és Clark Ádám

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Városháza

Kategóriák:

Budapest Építészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A város arcai

Terjedelem:

195 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963917002x

tartalom:

"A tanulmánykötet a százötven éves Lánchíd születésnapjára jelent meg, a sorozat többi tagjánál igényesebb kivitelben. Felidézi első állandó hidunk megalkotóinak alakját: Széchenyi Istvánét, a reformer grófét, Tierney Clarkét, az angol tervezőét és az építőét, aki Adam Clarknak született Skóciában, de Clark Ádámként halt meg Budapesten. A szerzők - Bibó István, Judit Brody, Gáll Imre, Holló Szilvia Andrea, Nicholas Parsons, Paul Stirton, Szabó Júlia és Vígh Annamária - írásaiban olvashatunk a régebbi hídépítési kísérletekről; a két Clarkról, Nagy Britannia és Közép-Kelet-Európa szellemi és kulturális kapcsolatairól; a Lánchíd építéstörténetéről; a hídról mint építészeti alkotásról és a Lánchídnak a képzőművészetben és az irodalomban felbukkanó ábrázolásairól is. A kötet a Szép Magyar Könyv 1999 versenyen az ismeretterjesztő kiadványok kategóriájában díjat nyert, és megkapta a British American Tobacco Hungary különdíját is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!