FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
A Városliget

: A Városliget

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Budapest Dedikált könyv Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

62 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633360803

tartalom:

Városerdő...Vurstli... aligha jelent valamit a mai fiatalok számára, pedig másfél évszázadon át így nevezték a Városligetet, ide járt a régi Pest-Buda, majd az egyesítés után a metropolissá növekedett Budapest apraja-nagyja. Az évek változásával területe, formája többször változott de olykor még szerepe is. A Városliget régtől ismert, már-már eltűnt világát ábrázolják Diósy Antal akvarelljei. E vidékre egykor jellemző, de már nagyrészt tovatűnt látványt rögzítette ecsetjével a művész, friss előadásmóddal készült akvarelljein az élmények erejével közvetíti számunkra e helyet és évtizedeken át itt festett képeivel annak hiteles krónikásává lett. "Ifjuságunk Vurstlija - mondja a kötet szerzője, Pereházy Károly - eltűnt, de Krúdy hőseinek a képzelet és a valóság határán mozgó cselekményei felvillantják e hely egykori varázsát. Mára már őszbecsavarodott öregasszonyokká meszesedtek - ha egyáltalán élnek - azok a könnyűcipőcskéjű fodrosszoknyás, remegőajkú, levendulaillatú kisasszonykák, "majdnem hercegnők" akik kényeskerekű csukott hintókkal érkeztek ide, hogy Rezeda Kázmért szerelmükkel ajándékozzák meg. Ez a könyv - miként a korábban megjelent Tabán és A régi Óbuda című is, egy napjainkra már megváltozott világról festett képekhez íródott. Írásommal úgy akartam a ma fiatalja számára e helyet bemutatni, hogy azt Diósy Antal pasztózus színekkel komponál derűs, vagy borongós, de mindenképpen érzékletes akvarelljeivel tette.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!