FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Az Országház

, : Az Országház

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Pannónia Könyvkiadó

Kategóriák:

Budapest Építészet Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Műemlékeink

Terjedelem:

71 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A budapesti Országház több mint fél évszázada a magyar állami élet központja, fontos állami szerveink székhelye ma is. Itt ülésezik az országgyűlés, itt tartják a minisztériumok országos jelentőségű értekezleteiket, valamint társadalmi szerveink nagyarányú, gakran nemzetközi összejöveteleit. Az Országház reprezentatív helyiségeiben ünnepségeket, fogadásokat is rendeznek. A monumentális épület a huszadik századi Budapest városképének elválaszthatatlan része. Újságokban, levelezőlapokon gyakran láthatjuk soktornyú homlokzatát, a dunai oldal árkádjainak, a folyó partjára vezető, széles lépcsőinek festői képét. A Budapestre emlékező magyar vagy idegen az ismerős épületek, hidak, terek és utcák sorából mindig elsőnek idézi fel képét, s el sem tudná képzelni nélküle a pesti Duna-partot.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!