FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Budapest '89. A Fővárosi Tanács évkönyve

Budapest '89. A Fővárosi Tanács évkönyve

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Budapest Kiadó

Kategóriák:

Budapest Gazdaságtörténet Magyar történelem Naptárak - évkönyvek

Terjedelem:

256 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Budapest '89 évkönyv? Ne töprengjen, Kedves Olvasó, először találkozik ezzel a kiadvánnyal. A fővárosról sokszor és sokat írak, sokféle könyvet készítettek, de – bármilyen meglepő – évkönyvet, almanachot az elmúlt évtizedekben nem jogos a kérdés, miért pont 1989-ben jutott eszébe a városvezetésnek, hogy erre vállalkozzék? Bizonyára sokan emlékeznek még a főváros reprezentatív várospolitikai folyóiratára, a Budapestre. A lap 1988 decemberében megszűnt, azaz inkább átalakult. Oly mértékben jelgyorsultak a politikai-gazdasági változások, hogy szükség volt egy – a nyomdai átjutási időt tekintve is – az eseményeket frissebben követő lapra. Ez az újság a Heti Budapest. Beigazolódott, helyes volt a váltás, ám kiderült az is, hogy szükség van a várospolitika nagyobb témáit elmélyülten tárgyaló elemző írásokra, a város rangját is jelző színvonalas, képes folyóiratra. Ezt a hiányt kívántuk pótolni – mondhatni kísérletként – az évkönyvvel. Arra gondolok, hogy Bécs város remek kézikönyve immár 104. évfolyamába lép – irigykedem; s ha arra hogy nemcsak városoknak, községeknek, hanem gyáraknak intézményeknek is jelennek meg rendszeresen vagy alkalmanként évkönyvei – fájlalom, hogy mi eddig nem gondoltunk erre. A Budapest'89 helytörténeti munkának tekinthető, s itt az előszóban hadd jegyezzem meg, hogy a könyv „cselekménye” szigorúan várospolitika. A szónak abban az értelmében is, hogy kemény politikai csatározások és még keményebb gazdasági tényezők határozzák meg a főváros életét is. 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!