FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Budapest múzeumai

Budapest múzeumai

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Budapest Képzőművészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

67 p., 75 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631317900

tartalom:

"A kötet Budapest hat múzeumának legszebb és legjelentősebb műtárgyait mutatja be. A magyar nemzeti kultúra e kiemelkedő emlékei között az egyetemes művészet számos remekművét találjuk. Legelső közgyűjteményünk az 1825-ben alapított Nemzeti Múzeum, amely a magyar történelem emlékeinek tárháza. A honfoglalás kori leletektől a magyar koronázási jelvényeken át nevezetes történelmi személyiségeink egykori ruháiig sok, művészettörténetileg jelentős munkát őriz. Az ország legnagyobb és külföldön a legismertebb múzeuma a Szépművészeti Múzeum, amely az egyetemes művészet válogatottan szép darabjainak ad otthont. A régi egyiptomi és a klasszikus görög művészet emlékei mellett az európai művészet csaknem minden nagy alakja felvonul itt. Hogy csak néhány nevet említsünk: Giorgione, Raffaello, Dürer, Bruegel, Rembrandt, Goya, Monet. A Magyar Nemzeti Galéria a magyar festészet, szobrászat és grafika remekeit gyűjti és mutatja be a közönségnek. A gótikus oltárképek és a régi táblaképek mellett itt láthatók a magyar művészet olyan, idegenben is ismert alakjainak munkái, mint például Munkácsy Mihály, Rippl-Rónai József, Csontváry Kosztka Tivadar. Az Iparművészeti Múzeum rendkívül változatos anyaggal rendelkezik. Régi ikonok, porcelánok, üveg-, bőr- és ötvösmunkák tárháza, nemzetközi rangú régi kárpit- és szecessziós üveggyűjteménye A Néprajzi Múzeum gyűjti a magyar parasztság múltjának gyönyörű-tárgyait: csillogó kerámiáit, cizellált faragásait, színes népviseleti ruháit, de a tárgyi folklór egyetemes kollekciója is jelentős. A Budapesti Történeti Múzeum a főváros legszebb művészeti emlékeit őrzi. Itt vannak kiállítva azok az Anjou-kori szobrok, amelyek egykor a királyi palotát díszítették, és amelyek az európai gótika szenzációs leleteként néhány éve kerültek elő. A régi műtárgyak mellett a mindennapi élet kellékei és századvégi, ritkaságnak számító fényképfelvételek is várják a látogatót. Kötetünk röviden ismerteti a múzeumok történetét, a legfontosabb és legértékesebb műtárgyakat pedig műleírásokkal kísért színes és fekete-fehér reprodukciók mutatják be."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!