FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Források Budapest múltjából II. Források Budapest történetéhez 1873-1919

Források Budapest múltjából II. Források Budapest történetéhez 1873-1919

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Budapest Főváros Levéltára

Kategóriák:

Budapest Helytörténet Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Budapest Főváros Levéltára Forráskiadványai

Terjedelem:

522 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Budapest Főváros Levéltárának négykötetes, reprezentatív dokumentum-publikációja a török kiűzésétől Nagy-Budapest megszületéséig mutatja be városunk történetét a legjellemzőbb iratok és egyéb források tükrében. A főváros múltja iránt érdeklődő közönség olvasókönyveként a fejlődés nagy fordulópontjai mellett érzékelteti a mindennapok lüktetését, a váltakozó korok sajátos atmoszféráját, sőt - mai szemmel - furcsaságait is. A szerkesztők azonban egyben arra is törekedtek, hogy amennyire a terjedelem engedi, sok eddig kiadatlan okmányt adjanak a történészek és más tudományos kutatók kezébe. A forrásgyűjtemény II. kötete az előzőnél sokkal rövidebb időszakot fog át - 1873-tól 1919-ig - miután ez az alig fél évszázad eseményekben rendkívül gazdag volt. Az egyesítést követő négy évtized alatt az eredetileg negyedmilliós lakosság több mint háromszorosára nőtt, megszületett a modern nagyipar, Budapest az országnak nemcsak jogilag, de a politika, gazdaság, kultúra terén vitt vezető szerepével is fővárosa lett."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!