FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Hild József, Pest nagy építőjének életműve

: Hild József, Pest nagy építőjének életműve

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Budapest Építészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

357 p., LXXX.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Sokak számára fog nem sejtett értékeket feltárni ez a könyv, amely a magyar klasszicizmus építészetének egyik kimagasló mesterét, Hild Józsefet mutatja be. Rendkívül gazdag az ő oeuvre-je. Benne alig áttekinthető bőségben sorakoznak fel a magánlakóházak, bérházak, főúri paloták, városszéli" villák, falusi kúriák, vidéki kastélyok, középületek, szállodák, fürdők, kórházak, tanintézetek, a gazdasági és ipari élet céljait szolgáló alkotások, s végül legmonumentálisabban a templomok. Mesterünk eszményi módon tudta keretbe foglalni azt, amire korának szüksége volt. Megnyerő művészetével kedveltté, népszerűvé, magasabb értelemben vett divattá tudta tenni az építészetet. Döntő része volt abban, hogy a falusias, poros településből, a régi Pestből megcsodált klasszicista város lett. Hild József jelentősége, alkotói sokoldalúsága és mélycége színesen bontakozik ki a szerző változatosan elemző leírásaiból, a bőségesen idézett levéltári forrásokból és a gazdag, nagyrészt első közlésű képanyagból."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!