MŰSZAKI / Bútor kategória termékei
Magyar népművészet

, : Magyar népművészet

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Bútor Néprajz Népművészet Kerámia és üveg

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

638 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631310175

tartalom:

"Tíz év után kerül sor az 1958-ban német, angol, francia nyelven kiadott és külföldön elismerést aratott könyv magyar nyelvű megjelentetésére. Ez a kiadás lényegében azonos az 1958-as brüsszeli világkiállításon aranyéremmel jutalmazott idegen nyelvű könyv tartalmával és formájával; a szerzők csupán a legújabb kutatások eredményeivel és néhány új felvétellel gazdagították a kötetet. A rajzokkal és térképekkel illusztrált bevezető szöveg tanulmányozza a népművészetnek a parasztok életében betöltött szerepét, valamint a díszített tárgyak használatát és motívumaik jelentését. A népművészetnek ilyen rendszerű és szempontú feldolgozása lehetővé teszi, hogy az olvasó betekintést kapjon a régi népi szokásokba, a különböző magyar tájak paraszti életébe és azokba a technikákba, amelyek a kötetben elemzett művek kialakításában szerepet játszottak. Külön fejezet szól a parasztművészet történeti fejlődéséről és azokról a különböző, Keletről és Nyugatról érkező hatásokról, amelyek nyomot hagytak az ősi tradíciót őrző magyar paraszti kultúrán. A befejező rész az Alföld, az északi magyarság és a Dunántúl keretében foglalkozik a népművészet helyi sajátosságaival."

leírás:

Borítója levált. Érvénytelen könyvtári bélyegzővel. Védőborító nélkül.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!