SZÉPIRODALOM / Cseh irodalom kategória termékei
Átok völgye; Nyikola Suhaj, a betyár

: Átok völgye; Nyikola Suhaj, a betyár

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Cseh irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A világirodalom klasszikusai

Terjedelem:

392 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Mindkét regény színtere és ideje azonos: Kárpátalja s az első világháború utáni első évek zavaros korszaka. Valójában a két történet magva és - szimbolikus áttételben - két főhőse is azonos: a szépségesen szomorú szemű Sáfár Hanna szerelme és nyílt lázadása az évszázadok szokásaiba zárt kis zsidó hitközséggel szemben ugyanabból a szabadságvágyból táplálkozik, mint az acélos tekintetű, a hatalmasokkal és gazdagokkal szemben könyörtelen, a szegényeken segítő Nyikola Suhaj, a nép szabadságábrándjait megtestesítő legendás betyár elkeseredett harca. Különös, valósággal egzotikusnak mondható, s immár teljesen elsüllyedt világba vezet el bennünket Olbracht, aki nemcsak minden árnyalatában ismerte mélyrehatóan ezt a világot, hanem a legmagasabb rendű irodalmi eszközökkel felejthetetlenül örökítette meg, olykor szelíd iróniával enyhítve a történetek balladai komorságát, olykor gyöngéd humorba oldva az ábrázolást, de mindvégig olyan hőfokon, amely e két legnépszerűbb regényének nem véletlenül szerez immár évtizedek óta világszerte mindig újabb és újabb olvasókat.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!