SZÉPIRODALOM / Cseh irodalom kategória termékei
Emberek és emberkék

: Emberek és emberkék

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Cseh irodalom Regény, elbeszélés Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

285 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Askenazy apró prózai írásainak e gyűjteménye újra megcsillogtatja a magyar olvasó előtt szerzőjének sokoldalú, finom fogékonyságú tehetségét, és nemes művészi formában, igaz humánummal tárja elénk a mindennapi és nem mindennapi problémákkal zsúfolt emberi világot. Askenazy a rövid próza mestere, és a mester szó ebben az esetben valóban rangot jelöl. Kevés írónak adatott meg a művészi sűrítés, az elhallgatással hangsúlyozott közlés és a villámgyors atmoszféra-teremtés tudománya, amely Askenazyt annyira jellemzi, és kevés író tudja a "nagy témákat", az élet alapvető és örök problémáit olyan pátoszmentesen és mégis olyan hatásosan felvetni, helyesebben felvillantani, mint ő. Valóban "csak" az alapproblémák érdeklik: az élet-halál kérdése, az élet fenyegetettsége a háborúban és az embertelenségben, az emberi kapcsolatok eltorzulása, az emberi vágyak állandó összeütközése a valósággal. De bármilyen tragikus helyzetekhez jut is el e problémák felvetése során, minden írásán átsüt az emberben való hit, az élet jobbá tételének lehetőségére utaló meggyőződés, amely nemcsak az írások valamiféle fanyar derűjében jut kifejezésre, hanem, sőt főképp a tisztaszívű, jószándékú és bátor emberek oly gyakori megjelenítésében és "gyermek-etűdjeinek" utolérhetetlenül bájos jeleneteiben is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!