SZÉPIRODALOM / Cseh irodalom kategória termékei
Rablólovagok

: Rablólovagok

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Cseh irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

199 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Vladislav Vancura (1891 1942) először festőnek tanult, de végül orvos lett. 1920-tól a Devetsil elnevezésű avantgárd művészeti csoport első elnöke volt. Számos folyóiratban publikált és színdarabokat írt. 1923-ban jelent meg első elbeszéléskötete (Amazonas-áramlat), a következő évben pedig első regénye a János a pék. 1929-ben feladta orvosi praxisát, hogy az irodalomnak szentelhesse magát. A 30-as években filmrendezéssel is foglalkozott, s 1936-ban a Cseh Filmtársaság elnökének választották. A német megszállás alatt részt vett az ellenállási mozgalomban, ezért a Gestapo letartoztatta és kivégezték. Művei közül legsikeresebbnek bizonyult a középkorban játszódó Rablólovagok melynek szereplőit talán saját feltételezett őseiről mintázta.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!