SZÉPIRODALOM / Cseh irodalom kategória termékei
Történelmi görbe tükör

: Történelmi görbe tükör

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1957

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Cseh irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

169 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Capek dohogó ősembere, aki az idők hanyatlásáról beszél, mert a fiatal nemzedék csupasz nőket is farag már, s nemcsak lándzsahegyeket, éppoly gyanúsan ismerős, mint Diokleciánja, aki okosan megmagyarázza feleségének, hogy minden csak politika, a pékről már nem is szólva, aki híve lett volna Jézusnak, ha - nem csinálja azt a csodálatos kenyérszaporítást, amellyel tönkreteszi a pékeket. Gyanúsan ismerős mind a 29 karcolat valamennyi szereplője, hiszen bár távoli korok hősei, valójában kortársaink. Capek egy pillanatig sem akarja megtéveszteni olvasóit: a történelmi szereplőkön és helyzeteken keresztül a máról a mának szólt, a görbe tükörben nem a múltat, hanem a mát mutatta meg, visszavetítve a múltra. Saját koráról írt, s az már írói erényeinek érdeme, hogy mondanivalója túlemelkedett az aktualitáson, s kiállva az idők próbáját, érvényes maradt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!