TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
A bolygók. Nyolc új világ földrajza, geológiája, meteorológiája

: A bolygók. Nyolc új világ földrajza, geológiája, meteorológiája

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Csillagászat Meteorológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

421 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632818725

tartalom:

Az utóbbi két évtizedben többet tudtunk meg a bolygókról, mint az elmúlt három évezred során összesen, és az új ismeretek hatására jócskán meg is változott a róluk kialakult kép. Számos, sokáig titokzatosnak tűnő jelenséget sikerült megmagyarázni, s az eddig fényfoltoknak látszó objektumok új világgá tárultak. Az ismereteknek ezt az ugrásszerű megnövekedését főként az űrszondákkal végzett vizsgálatok tették lehetővé. Ezekre alapozza a könyvet a szerző, a londoni Szabadegyetem oktatója, aki kiadónk kérésére a Vénuszról és Szaturnuszról szóló fejezetet utólag még ki is egészítette a legfrissebb eredméynekkel. nem a csillagász ahgoymányos szemszögéből, hanem a geológus nézőpontjából mutatja be a nyolc "új világ" és a körülöttük keringő holdak "földrajzát, geológiáját, meteorológiáját" - vagyis felszínét, felépítését, légkörét, a Földet választva viszonítási alapul. A teljesség kedvéért ír bolygórendszerünk legkisebb tagjairól, a meteoritokról, kisbolygokról, üstökösökről is, majd az elmondottak összegzéseképpen felvázolja a Naprendszer keletkezésének lehetséges folyamatát. Dokumentum értékű illusztrációs anyag, számos űrfelvétel egészíti ki a szöveget.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!