TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
A holdvisszhangtól az új méterig

: A holdvisszhangtól az új méterig

Kiadás:

Bukarest, 1985

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Csillagászat Fizika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

219 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Az emberi kultúrának a tudomány az alapja, ez nem kétséges, ennélfogva, ha emberi kultúrát akarunk terjeszteni, akkor a tudományt kell a legszélesebb körökben terjeszteni.
Egyik népszerűsítő előadásomban a kultúrák hanyatlásának a kérdése merült fel. Most nem emberi kultúrára gondoljunk, hanem arra, hogy valahol van egy másik bolygó, ahol öntudatos élet fejlődött ki, és ezekkel sikerült kapcsolatot teremteni. Vajon egy ilyen kultúra örökösen csak javul, emelkedik, erősödik, vagy pedig idővel elöregedik és meghal, úgy, mint az egyén? Azok közt az okok közt, amelyek egy ilyen kultúrának az elöregedéséhez vagy elmúlásához vezethetnek, én fölsoroltam azt is, ha megszűnik a tudomány szeretete. Ha azoknál az élőlényeknél - akik nyilván csak a tudomány segítségével tudnak fölemelkedni - a tudomány szeretete abbamarad, akkor annak a kultúrának vége. Ezért én a tudomány mindenfajta népszerűsítését hasznosnak tartom."
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!