TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
A Nap

: A Nap

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Csillagászat Fizika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A csillagászatban járatlan emberek a Napot vakító korongnak látják az égen, amely fényt, kellemes meleget árasz és meghatározza a nappalt és az éjszakát. A csillagászok számára a Nap egy G típusú csillag, vagy egy kb. 6000 C felületi hőmérsékletű hidrogéngömb, amelynek forgása nem egyenletes. Felületén foltok, fáklyák és protuberanciák figyelhetők meg. Ebben a könyvecskében megíséreljük ezt a "csillagászati Napot" az olvasóhoz közelebb hozni.
A napfizika az asztrofizika kiterjedt tudományának csupán egyik ága, amely azonban több szempontból is sajátos úton halad. Ez abból adódik, hogy a Nap az egyetlen olyan csillag, amelynek - viszonylag kis távolsága miatt - az alakját és a felületét megfigyelhetjük. Az összes többi csillag, még a legközelebbiek is, a legnagyobb távcsövekben is csak felbonthatatlan fénypontnak látszik.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 200 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!