TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
Az Ég Királynője. A Hold kultúrtörténete

: Az Ég Királynője. A Hold kultúrtörténete

Kiadás:

Budapest, 2009

Kiadó:

Magyar Csillagászati Egyesület

Kategóriák:

Csillagászat Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

172 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789638759720

tartalom:

˝Már az ősidőkben az égitestek adtak az ember kezébe naptárt, órát és iránytűt. Az "Ég Királynője" - a Hold ilyen szempontból kiemelkedően fontos szerepet játszott. Elegendő óránkra pillantani, és 12 részes számlapján látjuk az ősi holdmegfigyelések fő eredményét: az egy évben foglalt holdújulások számát, amit aztán a nappal és az éjszaka beosztására is alkalmaztak. A Hold tudományos megismerése Galilei távcsövével kezdődött, és az űrkorszakban, a helyszíni látogatásokkal lett igazán gazdag. A könyv részletezi a holdfelszín jellegzetes alakzatait, elsősorban a körhegyeket, és kitér ezek kialakulásának lehetséges módjaira. A Hold már puszta létezésével is több segítséget adott az egysejtűtől az emberig fejlődő élet feltételeihez. A könyv sorra ismerteti ezeket a mindenkit érintő, több tudomány területébe vágó kérdéseket is. Hű kísérőnk az egyedüli égitest, amelynek felszíne szabad szemmel is tanulmányozható. Foltjait a nagy "képzelőerővel" rendelkező népek különféle alakzatoknak látták, és hozzájuk érdekes meséket, mondákat, legendákat költöttek. Ezek bemutatása teszi teljessé a mindenki számára ajánlható könyvet.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!