TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
Más világok mint a mienk. A világok sokasága. A legujabb tudományos vizsgálatok fényénél ...

: Más világok mint a mienk. A világok sokasága. A legujabb tudományos vizsgálatok fényénél ...

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1875

Kiadó:

Királyi Magyar Természettudományi Társulat

Kategóriák:

Csillagászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

240 p, 7 t.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Proctor, Richard Antony (1837- 1888) angol csillagász, bolygókutató, ismeretterjesztő. A londoni és cambridgei egyetemeken tanult, magasabb tudományos fokozatot nem szerzett. Az 1860-as évektől számos tudományos tanulmányt, és népszerű cikket, könyvet közölt kora csillagászatának időszerű kérdéseiről. Nagy érdeklődést keltett a Szaturnusz és rendszere c. műve. A Mars bolygó tengelyforgását, az 1660-as évekig visszamenő észlelésekből nagy pontossággal meghatározta. Fontos csillagstatisztikai vizsgálatokat végzett. A korszak legnevezetesebb Mars-térképe kétségtelenül Richard A. Proctor nevéhez fűződik. 1869-ben Mars-glóbuszt is készített, amelyről ügyes sztereoszkópikus fényképeket készíttetett. A kettős képek, megfelelő nézőbe helyezve szép térbeli félgömbnek mutatták a bolygót. Egyik legérdekesebb könyve, Más világok, mint a miénk magyar nyelven is megjelent. Nevét egy Mars-kráter őrzi.

leírás:

Bolygókat ábrázoló színes litográfiákkal illusztrálva (lásd. a mellékelt képet), bár a könyvben helytelenül, rézmetszetként említik azokat.

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!