ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei

: "... és könnyűnek találtatott"

Kiadás:

Budapest, 1934

Kiadó:

Nova Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Dedikált könyv Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

315 p.

Kötésmód:

egészbőr

tartalom:

˝Megyery Sári (Balassagyarmat, 1897. július 28. - Párizs, 1983. február 5.) színésznő, író, költő, újságíró. Sacy von Blondel néven a némafilmkorszak sztárja. Negyvenkilenc magyar és német film női főszerepét játszotta el. 1922-24 között folyamatosan filmez Berlinben. Tisztában van valós értékeivel, és a külsőségekre apelláló, hosszú lábú tökéletes megjelenésű sztárjelöltek sorában nem érzi jól magát. Irodalmi érdeklődése írásra sarkallja. Tárcákat, tudósításokat ír Berlinből, amelyeket Európa-szerte közölnek, Magyarhonban az "Otthon"-ban.1925-ben számos budapesti lap megkeresésére, többek közt a Kóbor Tamás jegyezte "Újság"-ba, majd a "Pester Lloyd"-ban jelennek meg riportjai, írásai. Publikál a Délibáb színházi magazinban, és Incze Sándor a Színházi Élet című újságjában, Hatvany Lili távozásakor a kritikai rovat vezetője szerepét bízza rá. Egyre több verse jelenik meg, s a kortársak megbecsülését vívja ki munkásságával. Kosztolányi és Karinthy Frigyes a két jóbarát, féltőn, de igen kritikusan és magas szakmai szempontok szerint bírálják, korrigálják kezdeti verseit. Művei őszinteségével, szókimondásával meglepi olvasóit, s ezt a legnagyobbak is méltányolják.˝

leírás:

Ebből a regényből a rendes kiadáson kívül egészbőrkötésben 100 számozott példány készült, melyeket a szerző sajátkezűleg írt alá. 38 számú aláírt példány. Gerincének alja-teteje erősen kopott, foszladozik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!