ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
119 római Liszt-dokumentum

: 119 római Liszt-dokumentum

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

184 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9633303427

tartalom:

"Majd száz évvel Liszt halála után sem mondhatjuk el, hogy életének minden szakaszát jól ismerjük. Így római kapcsolatainak teljes feltérképezése is hátravan még. Legsürgősebb feladat a források feltárása, egy gazdag - sőt: tékozló - élet szétszórt, sokszor rejtegetett emlékeinek összegyűjtése és közreadása. Ebből vállal részt a kötet, amely a szerző római kutatásainak eredményeképpen nyolcvanhárom Liszt-kéziratot (kottát, levelet, névjegyet, ajánlást, feljegyzést) és harminchat hozzá intézett vagy rá vonatkozó dokumentumot (levelet, fényképet, okiratot, nyomtatványt) tesz közzé, legnagyobbrészt első ízben. Huszonnyolc Liszt-kompozíció keletkezésére, utóéletére vonatkozóan közöl új adatokat, közülük kettő (egy töredék s egy változat) a műjegyzékekben sem szerepel. A kotta- és szövegkéziratok hasonmása és tíz, a Liszt-képeskönyvekből sem ismert fénykép gazdagítja a gyűjteményt, amely teljesebbé teszi, helyenként kiigazítja a komponistáról alkotott képünket, élesebb megvilágításba helyezi az embert, a muzsikust. Hiteles választ ad sok kérdésre, nemegyszer viszont új kétségeket támaszt, további kutatásokra ösztönöz."

leírás:

Benne egy cetli a szerző aláírásával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!