ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Aluljárók népe. Szociográfiák 1989-2004

: Aluljárók népe. Szociográfiák 1989-2004

Kiadás:

Székesfehérvár, 2004

Kiadó:

Árgus Kiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Szociográfia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

333 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639102776

tartalom:

˝Tódor János szociografikus írásai Magyarország legújabb kori történetének alighanem legérdekesebb tizenöt évét ölelik föl: az egyre puhuló szocialista diktatúra és az egyre keményedő kapitalista demokrácia évtizedét. Írásai a legváltozatosabb helyszíneken játszódnak, hősei az említett időszak tipikus figurái: margószélre keveredett emberek élik voltaképpen nem is olyan különleges életüket, így van ez még akkor is, ha természetesen tudjuk, hogy van másik Magyarország is, más emberekkel, más élettörténetekkel. Amiről Tódor ír, az Magyarország egy szelete. Közhelyszerűen hangzik, de igaz. Ami azonban kiemeli ezeket az írásokat a tucat szociográfiák közül, az a szerző sajátos viszonya az írásokban ábrázolt helyzetekhez és szereplőkhöz. A szerző ugyanis nem egyszerűen, megérti a figurát, és az Olvasó nagy szerencséjére, kerüli a teátrális rácsodálkozást, hanem éppen ellenkezőleg, valamiképpen természetesnek fogadja el azt a helyzetet, amelyben élnek, magától értetődőnek viselkedésüket, a legtávolabb pedig az ítélkezés áll tőle. Alanyai nem egy felmérés alanyai, hanem hús-vér emberek. Arcuk van, tulajdonságaik, melyek az azonos élethelyzetben lévőket is jól megkülönböztetik egymástól. Írásainak ezt a jellegét erősítik a szerző igen erős és masszív riporteri tulajdonságai. Amikor szükséges, két-három oda illő jelzővel képes érzékeltetni helyszínt, szituációt, viszont jó érzékkel választja ki azt a helyzetet, amikor ezekre nincsen szükség, mert elegendő erejű az alanyok puszta megjelenítése, amikor mondanivalójuk erejében bátran lehet bízni.˝

leírás:

A szerző dedikációjával.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!