ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Az út Ein-Harodba

: Az út Ein-Harodba

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Bábel Kiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Regény, elbeszélés Közel-Kelet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

147 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630486547

tartalom:

Karod G. György írja Amos Kenanról: "...orosz zsidó úttörők sarja - Tel-Avivban született, 1917-ben, abban az évben, amikor Allenby marsall hindu lovasaival elfoglalta Palesztinát a törököktől. Ámosz Kenan tehát egyidős a brit mandátummal, amely ellen a Léhi-Izrael szabadságharcosai - nálunk Stern csoportnak ismert soraiban harcolt évekig, mint legendás hírű terrorista. A terrorszervezet vezérét, Avraham Sternt, angol rendőrök gyilkolták meg, halálának napjára Ámosz Kenan minden évfordulón megemlékezik: a jeruzsálemi brit katonai temetőben, a régi bajtársakkal virágot helyeznek azoknak a rendőröknek és katonáknak a sírjára, akiket viszont ők gyilkoltak meg. Az ötvenes évek elején Ámosz Kenan Franciaországba menekült, mert egy vallási vezető likviditásában való részvétellel vádolták. Tíz évig tartott, amíg úgy tisztázása után hazatérhettek Izraelbe." Amos Kenan Izrael talán legnépszerűbb írója. Az út Ein-Harodba című regénye két év alatt négy kiadást ért meg, Amerikában filmet forgattak belőle. "A lenyűgözően izgalmas történet keserű látomást vetít az olvasó elé, melyben egy gátlástalan, kegyetlen katonai junta ragadja magához a hatalmat, és rögtön likvidálni kezdi a progressziót. Az üldözöttek egyetlen lehetősége az életben maradásra: A hadsereg gyilkos csapdájába kerülve eljutni a csoda folytán még szabad Ein-Harodba, a legrégibb településre, a zsidó állam ősforrásához." Amos Kenan könyve franciaországi kiadása alkalmából mondta: a könyv egy "...emberi sors elemzése. Egy ember története aki este 11 óra után üldözött vaddá válik. Politikai üzenete pedig a következő: izraeliek és palesztinok egyszer végképp arra kényszerülnek, hogy együttműködjenek. És ha akkor nem működnek együtt, elvesztek. A sorsuk közös, akár akarják, akár nem."

leírás:

Dedikált.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!