ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Beszélgetések Ligeti Györggyel

: Beszélgetések Ligeti Györggyel

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

126 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633303311

tartalom:

"Ligeti Györgyöt, a Bécsben élő, magyar származású zeneszerzőt igen sokan tartják a legnagyobb élő komponistának, de legalábbis korunk zenéje legjelentősebb vezéralakjai egyikének. Minek köszönheti ezt a hírnevet? Talán leginkább annak, hogy sohasem követett egyetlen "divatot" sem, távol tartotta magát a darmstadti iskolától éppúgy, mint bármely más, napjainkban feltűnt csoporttól. Mindig megmaradt saját egyéniségénél, melynek legfőbb jellemvonása a zeneiség. Talán meglepő, ha egy komponista dicséreteként a zeneiség szót használja valaki. Akik azonban ismerik az utolsó harminc év muzsikáját, azok tudják, hogy ebben a zenében hányszor és hány különböző formában uralkodott el az öncélú konstrukció, az elmélet a zene - természetesen megformált-megszerkesztett, de mégis spontán - áradása fölött. Ligeti különböző zenei újításai iskolát teremtettek. Sokan átvették tőle a mikropolifóniát, a beszélt nyelv lejtésének formaképző módszerét, sőt zenéjének néhány tipikus, egyedi jellemvonását is. Mindezekről a stílusjegyekről, a stiláris fejlődés útjáról, a Ligeti-zene tisztán zenei és eszmei jellegzetességeiről vallanak e beszélgetések."

leírás:

Ligeti György dedikációjával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!