ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Fehér-tói madarak

: Fehér-tói madarak

Illusztrátor:

Kiadás:

Szeged, 1991

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Dedikált könyv Ornitológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

131 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9634004059

tartalom:

"Ezek az írások életem legkülönfélébb szakaszában születtek. De összefonja őket - mint nádirigó fészkét - a szeretett Tóról, madarairól, virágairól és emberi találkozásokról a szemlélődő percek varázsa. Élmények, tapasztalatok, reflexiók. Írtam őket az évtizedek során, s megjelentek a jó, öreg Délmagyarország, napilapunk oldalain, néhány a Csongrád Megyei Hírlapban. Most ezek közül válogattam egybe 107 írást, lírai természetrajzot... mert "műfajilag" így definiálhatom. S miért született ez a kötet? - hiszen egykor az újságok lapjain olvashatták e tárcákat. Ám művelődési házakban, könyvtárakban és iskolákban előadásaim, rendhagyó biológiai óráimon sokan kérték, "úgy szeretnénk könyvben együtt olvasni a Fehér-tó madarait"... S bizony az újságpapiros leggyakrabban zúzdába kerül, s az írások sorsa az elfeledés, s ez nem baj ha csak az írójáról van szó, de nem úgy ha a szeretett Tó madarairól, virágairól. Mint Móra Igazgató Úr fehértói ásatásainak színes cserépdarabjai, olyanok az élő tó kaleidoszkópjában látott pillanatképek, amelyek szelíd ihletése vezette tollamat. Szeretem a kaleidoszkóp összevisszaságát, madártollak ezernyi színéből és az évszakok forgásából, a gondolat alkothat értelmes képet magának. Reményem szerint ezekből a lírai természetrajzokból, ha nem is szivárványosak, az olvasó fantáziájában mégis kialakul valami, aminek vonzása és értelme van. Egy fehértói kirándulás kalauza. Valamint ami az átalakuló fehértói tájat, madarait és a benne járó ember érzéseit idézi fel és fogja egységbe. Talán megértik "belőlem" az emberi létezés olyan oldalát, amely nem a legfontosabb ugyan, de szép és kívánatos. Volt egyszer egy Vadvízország... s ha a mai tó örökös és öröklődő körforgásának evolúcióját sokáig Szeged polgárainak megőrizni szeretnénk, akkor nem áltudományra, de szeretetre és okos tudásra, szemlélődésre kell törekednünk. Persze az ember gyakran hajlamos rá, hogy eltúlozza az apró sziromnyi dolgok jelentőségét... Ítéljenek Önök, kedves Olvasók..."

leírás:

A szerző dedikációjával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!