ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Jubileumi Márton-album. 1906-1936.

: Jubileumi Márton-album. 1906-1936.

Kiadás:

Budapest, 1936

Kiadó:

Klösz György és fia

Kategóriák:

Dedikált könyv Grafika Cserkészmozgalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

sztl.

Kötésmód:

fűzött

tartalom:

Márton Lajos (Székelyudvarhely, 1891. febr. 27. - Bp., 1953. jan. 27.): festő és rajzoló. Tanulmányait az Iparművészeti Iskolában folytatta. Kora ifjúságától tevékenyen részt vett a Regnum Marianum munkájában. Már 15 éves korában a Zászlónk, majd a Magyar Cserkész, a Vezetők Lapja és számos más ifjúsági folyóirat grafikusaként vált ismertté. Vázlatfüzettel és ceruzájával járta a cserkésztáborokat, a hazai és külföldi rendezvényeket. Számos vallási tárgyú és ifjúsági könyv illusztrátora volt. Több mint tízezer rajzot készített, a hagyaték nagy része azonban elkallódott. Negyvennél több templomban találhatók meg oltárképei, freskói. 1953. január 26-án Budapesten hunyt el.

leírás:

Dedikált példány. Az albumhoz tartozik egy, a szerző által írt képeslap, 1935-ből: "Ujévben hamarosan albummal üdvözöllek. Márton" üzenettel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!