ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Ki vagy te

: Ki vagy te

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Magyar irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

408 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Eredeti hangú, nálunk szokatlan dramaturgiával kísérletező alkotó drámáit tartja kezében az olvasó. A szerző sajátos nézőpontból közelíti meg a XX. századi ember létkérdéseit, s a műfaj határait kitágítva valóságosnak tudja elfogadtatni az irreálist is. A Halleluja mindennapjainkban gyökerezik, mozaikszerű cselekményéből a magunk "történetét" állíthatjuk össze - vélhetnénk -, de a szerző nem elégszik meg az effajta "tájolással", az ő azonossági pontjai máshol vannak. Talán a lélek mélyén? Az emberi létezés metafizikusabb tartalmait mutatja fel a Büntetések-ben. A fantasztikus álomvilág, amelyben a főhős átéli a születés-felnőttlét-halál megannyi kínját, a megfoghatatlan szorongások birodalma, de kapuja az anyagi világ felé nyílik. A Kozmá-ban viszont nagyon is reális helyszínről, a napsütötte Balaton-partról kalandoznak a szereplők olyan benső utakra, amely végzetes labirintussá válik számukra. Vagy mégis van kiút? Kornis Mihály bevallottan egyfajta "szembesítő eljárásnak" szánta darabjait, amelyek hangvételükben és a megírás módját tekintve is sok hasonlóságot mutatnak. Remélhetőleg szívesen fogadják mindazok, akik fogékonyak a nem hagyományos drámai megoldásokra."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!