ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Üldözött költészet. Kitiltott, elkobzott, perbe fogott kötetek, versek a Horthy-korszakban

: Üldözött költészet. Kitiltott, elkobzott, perbe fogott kötetek, versek a Horthy-korszakban

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

186 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A mű a Horthy-korszak irodalomtörténetének egy még kevéssé ismert, de igen lényeges területére világít rá: a költő és cenzor, illetve a haladó költészet és ellenforradalmi diktatúra közötti, huszonöt esztendőn át vívott harcra. A szerző 1919-től, a fehérterror könyvirtásaitól 1944-ig, a Kolosváry-Borcsa-féle papírzúzó malmokig vezeti végig az olvasót. Az üldözött költemények írói között megtaláljuk a kor legnagyobb költőinek, József Attilának, Illyés Gyulának, Radnóti Miklósnak a nevét is. A könyv kronológiai sorrendben mutatja be a haladó költészet üldözésének folyamatát, s hiteles dokumentumokkal, a Párttörténeti Intézetben, a Fővárosi Levéltárban fellelt periratokkal, vádiratokkal, alsó- és felsőbírósági ítéletekkel, jegyzőkönyvekkel, beadványokkal világítja meg az üldözött költészet sorsát.A mű a Horthy-korszak irodalomtörténetének egy még kevéssé ismert, de igen lényeges területére világít rá: a költő és cenzor, illetve a haladó költészet és ellenforradalmi diktatúra közötti, huszonöt esztendőn át vívott harcra. A szerző 1919-től, a fehérterror könyvirtásaitól 1944-ig, a Kolosváry-Borcsa-féle papírzúzó malmokig vezeti végig az olvasót. Az üldözött költemények írói között megtaláljuk a kor legnagyobb költőinek, József Attilának, Illyés Gyulának, Radnóti Miklósnak a nevét is. A könyv kronológiai sorrendben mutatja be a haladó költészet üldözésének folyamatát, s hiteles dokumentumokkal, a Párttörténeti Intézetben, a Fővárosi Levéltárban fellelt periratokkal, vádiratokkal, alsó- és felsőbírósági ítéletekkel, jegyzőkönyvekkel, beadványokkal világítja meg az üldözött költészet sorsát."

leírás:

Dedikált.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!