ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Vetkőzzünk meztelenre!

: Vetkőzzünk meztelenre!

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

336 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631508463

tartalom:

Két fivér, két, közös nevelőszülőknél felnövekvő lelencgyerek sorsát szembesíti egymással az író, kettőjük életútjáról olvashatók le mai társadalmunk változásának fontos jelzései. Árgyelán Győző előbb fizikai munkás volt, majd egyetemre ment, diplomát szerzett. De ezernyi szállal kötődik az osztályához, s e szálakat tudatosan is egyre szorosabbra fonja. Munkáslányt vesz feleségül, szoba-konyhás lakásban lakik két gyermekével, üzemi lapnál helyezkedik el, harcosan kiáll a munkásokat ért méltánytalanságokkal szemben. Vállalja környezete furcsálkodó megvetését, még a munkásokét is, akik szintén azt várnák tőle, hogy fölibük kerekedjék, és élje az értelmiségiek könnyedebb életét. Az idegenkedés, a magány, az értetlen környezet és a helyzete fonáksága végül is megtöri Árgyelán Győzőt. Az idősebb és erősebb fivér, János, bányász lett a "széncsata" idején, agyondolgozta magát a bányában, balesetek és betegségek következtében már huszonhét éves korában leszázalékolták. Hátat fordít a bányának, más, könnyebb munkával keresi kenyerét, kocsit vesz - jól boldogul. Áruló-e János, ahogy Győző állítja, s hűség-e csakugyan az ő vergődése két életforma: e kérdésekre keresi a választ az író történetük elmondásával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!