TÖRTÉNELEM / Dél-Amerika történelme kategória termékei
Venceremos! Epizódok a kubai szabadságküzdelmek történetéből

: Venceremos! Epizódok a kubai szabadságküzdelmek történetéből

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Dél-Amerika történelme

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

252 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631114511

tartalom:

"Attól a perctől kezdve, hogy a spanyol gyarmatosítók hajói kikötöttek a szigeten, Kuba népének élete szüntelen harc volt a mindenkori elnyomók ellen. Harcoltak az őslakos indiánok, de kiirtották őket. A helyükre Afrikából behurcolt, az ültetvényeken robotoló rabszolgák felkeléseket robbantottak ki, de azokat is vérbe folytották. S csak a XIX. század utolsó harmadára értek meg a feltételek arra, hogy a nemzeti függetlenségért és az emberhez méltóbb létért folytatott küzdelemnek eredménye is lehetett. Így hitték (legalábbis egy ideig) a szabadságharcok résztvevői, s hirdették a sziget "új gazdái" és hűséges kubai kiszolgálóik. A kitűnő Kuba-szakértő könyve a kubai szabadságküzdelmek utolsó száz évének legérdekesebb mozzanataival ismerteti meg az olvasót. Lapjain megelevenednek a kubai történelem és kultúra olyan legendás alakjai, mint José Marti, Julio Antonio Mella, Che Guevara és persze Fidel Castro, az egykori diákvezér, a vádlóit vádló nagy tehetségű ügyvéd, a Sierra Maestra gerilláinak vezére, a mai kubai állam első embere. A mozgalmas eseményekben, izgalmas leírásokban bővelkedő könyv azonban nem csupán a kubai történelem egy korszakának hűséges krónikája: olvasás közben szinte észre sem vesszük, hogy nemcsak megismertük, de meg is szerettük e csodálatos szigetországot, magunk előtt látjuk színpompás tájait, a cukornádültetvényeket, a hegyeket és tengerpartot, ismerjük gondjait és örömeit, és barátunknak érezzük vidám és melegszívű lakóit, a XI. VIT házigazdáit."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!