MŰVÉSZET / Divat-viselettörténet kategória termékei
Kiskunhalas - a csipke városa

: Kiskunhalas - a csipke városa

Kiadás:

Kiskunhalas, 1982

Kiadó:

Halasi Csipkeház

Kategóriák:

Divat-viselettörténet Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

71 p., 73 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Csipkés ruhába állanak a fák" írja Kosztolányi Téli alkony című versében és erre gondolhat a látogató, amikor a gyönyörű park magasba szökő fasorán végighaladva felkeresi a Kiskunhalasi Csipkeházat. A park külső kapubejáratán éppúgy, mint a jellegzetes alföldi népi stílusban épült, fehérre meszelt ház homlokzatán szemünkbe tűnik a kékszínű, hármas hallal ékesített, felnagyított védjegy, a halasi csipke "névjegye", amelyet 1934 óta minden itt készült csipkébe belevarrnak. És amilyen csodálattal tölti el a látogatót a park természeti szépsége, olyan áhítat vesz rajta erőt, amikor belép a Csipkeház múzeumába. A látnivaló itt már javarészt fehér és kék színekben pompázik. A kék Halas város színe, fehérben pedig a leheletfinom csipkék jelennek meg. Színes csak elvétve akad köztük. Néhány nagyon régi darab, a kezdet emléke és néhány egészen új, jelezve a jövő egyik lehetőségét. Köztük pedig vakító fehér darabokon tárul fel a halasi csipke története. A halasi csipke népi iparművészetünk egyik legnemesebb ága, amely országosan, sőt világszerte ismert nemzeti kincsünk.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!