"A könyv azokat a mikroorganizmusokat tárgyalja, amelyekkel az élelmiszerekben mint romlást okozókkal vagy kórokozókkal találkozunk.
Vizsgálja a nyersanyagok és a késztermékek mikroflóráját kialakító tényezőket pl. a mikrobás szennyeződés forrásait, a termék belső és külső környezetét, továbbá a mikroorganizmusok tulajdonságait.
Ez az ún. mikroökológia i szemlélet hatja át a könyv további részeit is.
Megállapítja, hogy a tartósító módszerek mikrobiológiai alapjai a mikrobákra ható tényezők szabályozásában rejlenek."
ORVOSI / Egészségügy kategória termékei
Konzerv-, hús- és hűtőipari mikrobiológia
Szerző:
Deák Tibor Farkas József Incze Kálmán
Kiadás:
Budapest, 1980
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
355 p.
Kötésmód:
egészvászon
ISBN:
9632301471