TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
A 20. század története fiataloknak

: A 20. század története fiataloknak

Szerkesztő:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Holnap Kiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

365 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633450845

tartalom:

"A tankönyv a 20. század történetét tekinti át az első világháború végétől napjainkig. Címe szerint fiataloknak készült, ebből következik, hogy a maga vállalt szintjén teljes és alapos munka, noha természetesen minden érdeklődő korosztály számára vonzó lehet. A kötet tehát mégsem csak iskolai segédlet, tananyagkiegészítő, hanem eligazító is abban az értelemben, hogy a közölt tényeket szisztematikusan rendszerbe foglalja, az összefüggéseket föltárja és metodikai szempontból is rendezi (összefoglalás, kérdések, olvasmányjavaslat, idézetek, kislexikon stb). A kötet szerkezete kettős osztású, külön taglalja a világeseményeket és külön a hazai históriát. A két világháború közötti korszakból legtöbb figyelmet a sztálini Szovjetuniónak és a hitleri Németországnak szentel. A második világháború tárgyalásakor is elkülöníti a szerző Magyarország részvételét az európai eseményektől, s ugyanígy jár el a Jelenkor története című részben is, amely a hidegháború kezdetétől a legutóbbi esztendők fejleményeiig halad az időben. A könyv szövege érzékletes-olvasmányos." Legeza Ilona könyvismertetője

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!