FÖLDRAJZ / India kategória termékei
Államalkotók. Hastings - Nagy Frigyes

: Államalkotók. Hastings - Nagy Frigyes

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Révai Irodalmi Intézet

Kategóriák:

India Németország története Egyetemes történelem Életrajz Angol történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világkönyvtár

Terjedelem:

288 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Warren Hastings (Churchill (Worcester grófság), 1732. december 6. – Daylesford, 1818. augusztus 22.) sir, angol Kelet-India főkormányzója.

1772-ben Bengália kormányzójává, 1773-ban pedig Kelet-India első főkormányzójává nevezték ki. Ez állásban jóformán korlátlanul uralkodott tizenkét évig és a legsúlyosabb viszonyok között is megfelelt nehéz feladatának, igazságügyi reformokat vezetett be. 1785-ben Hastings-et visszahívták Angliába, amikor is parlament perbe fogta. Azzal vádolták, hogy zsarnokilag uralkodott, hogy az indiai bennszülötteket zsarolta és kizsákmányolta, s hogy több indiai fejedelmet igazságtalanul fosztott meg trónjától. Hosszadalmas vizsgálat után a főúri bizottság 1795-ben felmentette Hastings-et.

--------------------------------------------------

II. (Nagy) Frigyes porosz király (der Alte Fritz; Berlin, 1712. január 24. – Potsdam, 1786. augusztus 17.) Hohenzollern-házi uralkodó, Poroszország királya, valamint Brandenburg választófejedelme.

A felvilágosult abszolutizmus kiemelkedő képviselője volt, másrészt ő teremtette meg a porosz katonai bürokratikus államgépezet alapjait. Frigyes uralkodása alatt a porosz állam a nagyhatalmak közé lépett, és a legnagyobb és legszervezettebb hadsereg tulajdonosává vált.

a wikipedia alapján

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 200 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!