TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Az első keresztes vitéz

: Az első keresztes vitéz

Kiadás:

Budapest, 2006

Kiadó:

General Press Kiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

376 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639648043

tartalom:

Filmek és regények egyik kedvenc témája a Nyugat-Európából elinduló keresztes háborúk története. A Szentföld visszafoglalásáért folytatott véres harcok azonban - a közfelfogással ellentétben - nem 1096-ban kezdődtek, hanem jóval előbb. A vallási alapon indított első "szent háború" Konstantinápoly és rendkívüli képességű császára, Hérakleiosz nevéhez fűződik. Geoffrey Regan bemutatja a kereszténység térnyerését I. Konstantin idejétől Hérakleiosz hatalomra jutásáig. Hérakleiosz, ez a karizmatikus vezető és kiváló katona, a saját földjükön kényszeríti térdre a perzsákat, majd visszaveri a Bizáncot fenyegető avar-szláv hadakat. Ezek után szembe kell néznie a moszlim arab törzsek egyre agresszívebb támadásával. Tragikus halála után egymással vetélkedő katonacsászár utódai végül kénytelenek segítséget kérni Nyugat-Európa államaitól. 1095-ben a pápa meghirdeti az első keresztes háborút. Ez a segítség végül ádáz viaskodásba, Bizánc kifosztásába, majd vérfürdőbe torkollik... A hatalmas ívet megrajzoló könyv hadtörténész szerzője az összefüggések bemutatása mellett életteli, hiteles portrékat rajzol a kor meghatározó személyiségeiről: Nagy Konstantinról, Hérakleioszról, perzsa ellenfeleiről, Mohamedről és a bizánci katonacsászárokról. Olvasmányos, mindvégig érdekfeszítő munkája sorozatunkat valóban különleges darabbal gazdagítja.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!