TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Az európai feudalizmus jellegzetességei

: Az európai feudalizmus jellegzetességei

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

207 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

96231799530

tartalom:

˝Az európai feudalizmus keletkezési kora, fejlődési szakaszai és fő jellemvonásai körül még mindig vita folyik a történetírás nemzetközi fórumain. E vita során foglal állást a szerző a korábbi és az újabb marxista feudalizmuselméletek közti véleménykülönbségekben, mindenekelőtt azoknak az új kutatási eredményeknek az alapján, amelyek a földesúr-jobbágy viszony mellett a város és az egyház szerepét az eddiginél nagyobb súllyal emelik ki. Ezáltal válik teljessé és egyben sajátossá az európai feudalizmus modellje, azé az egyedüli társadalmi rendszeré, amelyből a kapitalizmus belső fejlődésként jött létre. Ugyanakkor az is világossá válik, hogy a nyugat- és kelet-európai feudalizmus azonos történelmi gyökérzetű, s különbségei nem szerkezetiek, hanem fejlődési szakaszok eltolódásaiból erednek.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!