TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Lyuk a falban. Történetek Európa keleti feléből

: Lyuk a falban. Történetek Európa keleti feléből

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

310 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631421147

tartalom:

"Sok dühítően naiv újságíró érkezett hozzánk nyugatról a szocializmus éveiben. Egzotikus turistaúton érezték magukat, felkészületlenek és érzéketlenek voltak, úgy néztek ránk, mintha nem is ugyanahhoz az emberi fajhoz tartoznánk. Richard Swartz más volt, őt szenvedélyesen érdekelte a világnak ez a tájéka, ezért hagyta ott kényelmes, középosztálybeli, svédországi éhétét. Mint tudósító bejárta az összes szocialista országot, ezért a Stasinak - az NDK politikai rendőrségének - egyik kedvenc témája lett; szorgalmasan gyűjtötték róla az anyagot, ha tehették, minden baráti kézfogást és barátnői csókot dokumentáltak. Történeteit az öreg párizsi hotelportásról, a román cigánykirályról, az elhagyott lengyel menyasszonyról, a fogarasi öreg zsidóról, a kijevi festő egyetlen napjáról Rómában, Ceausescu masszőrnőjéről vagy a tolmácsról, aki belebetegedett a szabadságba - ezeket a történeteket azért írta most le, mert a szabadság gyorsan megváltoztat és eltöröl mindent ami volt. És ő nem akarja elfelejteni életének ezt a harminc évét, amit közöttünk, a "barakklakók" között töltött."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!