TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Oxford világtörténet a 20. században

, : Oxford világtörténet a 20. században

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2002

Kiadó:

Napvilág Kiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

485 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639350079

tartalom:

"Az Oxford világtörténet a 20. században a modern történetírás szintézise az elmúlt "rövid évszázadról", fejezetei külön-külön is érthető áttekintést adnak egyes világrészek, régiók történetéről, a teljes kötet pedig átfogó képet nyújt az egész világról. A kézikönyv első része az eseménytörténeti leírás és összefoglalás előtt a század első éveiben bekövetkező világméretű változások mögött meghúzódó okokkal és tünetekkel foglalkozik. A demográfiai helyzet megváltozása, a városiasodás, a tudományos ismeretek bővülése, a művészeti és kulturális változások, a világgazdaság fejlődése - mind e folyamat elemei. A második rész a második világháború előtti és alatti évek eseményeit vizsgálja, azon időszak történetét, amikor - legalábbis a Nyugaton élőknek - még úgy tűnt, hogy a világ sorsa Európa kezében van. A harmadik rész az 1945 és 1990 közötti évekkel foglalkozik, amikor a világpolitika keretét, ha nem is határozta meg teljesen, mégis döntően befolyásolta a hidegháború szuperhatalmainak szembenállása. A negyedik rész a történelem eurocentrikus szemléletét próbálja kiigazítani azzal, hogy az ázsiai, közel-keleti, afrikai és latin-amerikai társadalmi változásokat és történéseket elemzi. Mivel mind a harmadik, mind a negyedik rész az 1990-es évek elejének történetével végződik, az ötödik rész a 20. század utolsó évtizedét tekinti át, s egyben értékeli a század örökségét. A 20. század remény és félelem paradox keveredésének jegyében indult és ugyanígy is végződött."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!