TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Világtörténeti kézikönyv 1914-1993

, : Világtörténeti kézikönyv 1914-1993

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

589 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630569000

tartalom:

"Megpróbáltunk hasznos, könnyen kezelhető kézikönyvet adnia tanárok és diákok kezébe egyaránt, amely korunk történetét tárgyalja 1914-tói napjainkig. Nagyon összesűrítettük, mivel olyan kronológiai, statisztikai és táblázatos információkat gyűjtöttünk egybe, amelyek másutt nem találhatók meg egyetlen kötetben. Kézikönyvünk nemcsak a politikai és diplomáciai eseményeket öleli föl, hanem kiterjed a társadalom- és gazdaságtörténet szélesebb körére is. Magában foglalja a fontosabb személyiségek életrajzát, a történelmi fogalmak és szakkifejezések kislexikonát, valamint a témával kapcsolatos bibliográfiát. Egyetlen ilyen típusú munka sem terjedhet ki mindenre, és nem is arra szántuk, hogy helyettesítse a szakkönyveket vagy a részletesebb műveket. Megpróbáltuk azonban munkánkba fölvenni mindazokat a tényeket és számadatokat, amelyek meggyőződésünk szerint legjobban szolgálják korunk világtörténelmi folyamatainak megértését. A kötet látóhatára az I. világháború kirobbanásától az 1980-as évek végéig terjed. Reméljük, könyvünk tartalmazza a világtörténelem legfontosabb témáira vonatkozó anyagot. A szerzők természetesen szívesen fogadnak minden - a későbbi kiadás szempontjából hasznos - ötletet és javaslatot."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!