SPORT ÉS PASSZIÓ / Életmód kategória termékei
Legújabb és legteljesebb általános levelező. Önügyvéd és házititkár

: Legújabb és legteljesebb általános levelező. Önügyvéd és házititkár

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Magyar Kereskedelmi Közlöny

Kategóriák:

Életmód Jog Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

253 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Embertársainkkal beszéd útján érintkezünk és pedig vagy élőszóval, vagy írásban. Élőszóval akkor, ha az illető, a kivel beszélni akarunk, jelen van, írásban pedig akkor, ha távol él tőlünk. a beszédnek ez a módja a levelezés. A ki a társadalom tagja, annak számtalanszor van szüksége arra, hogy levelet irjon. A jó levél fogalmazásához azonban nem elegendő az írás-olvasás tudománya. Mert igaz ugyan, hogy az a legjobb levélíró, a ki úgy ír, a hogyan beszél, de azért még sem lehet leírnunk mindent, a mit élőszóval bátran kimondhatunk. Mert az írásnak nagyobb a súlya, mint a kimondott szónak. Beszéd közben rögtön helyreigazíthatjuk, megmagyarázhatjuk azt, a mit az, a kivel beszélünk, félreértett, vagy zokon vett, de az írott szó maradandó, azon utólag már hiába változtatunk.
Ezért a legelső kelléke a jó levélnek, hogy értelmes, világos legyen. A ki elolvassa, rögtön megértse, hogy mit akartunk írni és semmi esetre se érthesse félre. Gondolatainkat rövid mondatokban fejezzük ki, mert a túlságosan hosszú mondatok többé-kevésbé érthetetlenek. Kerüljük a szószaporítást, igyekezzünk azt, a mit közölni akarunk, lehetőleg egyszerűen, természetesen kifejezni, mellőzzük a czifra, de semmitmondó szóvirágokat, mert csak az egyszerűség és keresetlenség kelti az olvasóban az őszinteség benyomását. Már pedig azt csak nem akarhatjuk, hogy a kinek levelet irtunk, azt higgye, hogy valami csűrő-csavaró, vagy pláne hazug emberrel van dolga, a ki jókedvű, kárörvendő, a mikor részvétlevelet ír, vagy pedig irigy és rosszakaratú, mikor szerencsét kíván boldogságunkhoz ...
 

leírás:

Kötése laza.

Állapot:

közepes

Ár:

4 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!