SPORT ÉS PASSZIÓ / Életmód kategória termékei
Régi magyar fürdővilág

: Régi magyar fürdővilág

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Életmód Művelődéstörténet Vízügy

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Paletta

Terjedelem:

139 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9799632088852

tartalom:

"Ez a képeskönyv a régi fürdővilágról mesél, a kezdetektől a XX. század elejéig. Leginkább persze Magyarországéról. Nem tudományosan, hanem ízesen. Nem tudósi pontossággal, hanem a kíváncsi érdeklődő lelkesedésével s azzal a szándékkal, hogy érdeklődést keltsen. A kultúrhistorikus szerző a régi emlékiratokból, útleírásokból, levéltárakban porosodó magánlevelekből - és persze a szakmunkákból - rengeteg apró érdekességet, unikumot mazsolázott ki, hogy a témát színesen tálalja elénk, hogy szórakoztasson. Szó esik fürdőző rómaiakról, mórokról, hunokról, magyarokról és törökökről. A régi Magyarország csodás vizeiről: gyilkos fürdőkről és csontforrasztó vízről, vasat arannyá változtatóról s olyanról, melyben megfő a belépottyant disznó. Megismerhetünk néhány régi, bevált gyógyvízkúra-receptet, s hajdanán hétpecsétes titokként kezelt vízgyógymódot is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!