SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei
A megkoronázatlan király. Habsburg Ottó élete és kora

: A megkoronázatlan király. Habsburg Ottó élete és kora

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Magyar Könyvklub

Kategóriák:

Életrajz Ausztria története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

275 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9635492308

tartalom:

"1918-ban megszűnt az Osztrák-Magyar Monarchia, a Habsburg birodalom eddigi utolsó létformája. A császár és király Károly elvesztette hatalmát. Megkísérelt ugyan visszatérni a magyar trónra, de próbálkozása kudarcba fulladt, s nem sokkal később meg is halt. A szigorúan szabályozott trónöröklési rend szerint az immár trón nélküli dinasztia örököse fia, Ottó lett; egy császári-királyi sarj trón nélkül. Az ő életéről szól ez a könyv. A magyar közvélemény 1989-től találkozott Habsburg Ottó aktív jelenlétével. Neve szinte azonnal széles körben közismertté vált, amikor a Páneurópai Unió szervezésében létrejött az a határmenti "piknik", amelynek eredményeképpen átjárhatóvá vált a hidegháború szimbóluma: a vasfüggöny. Számtalan interjú és közszereplés nyomán a magyarok milliói ismerhették meg Habsburg Ottó életútját, vonzó személyiségét. Ez a könyv azokba az időkbe is elkalauzol minket, amelyeket talán kevésbé ismerünk. Megmutatja egy olyan ember portréját, aki páratlan méltósággal viselte el a számára nem mindig kedvező idők körülményeit. Ajánlom mindenkinek, aki többet akar tudni a már nem létező Osztrák-Magyar Monarchia egykori uralkodó dinasztiájának nem megkoronázott vezetőjéről. És persze arról, amit XX. századnak hívunk." (Gerő András)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!