FÖLDRAJZ / Útleírás kategória termékei
Kőrösi Csoma Sándor

: Kőrösi Csoma Sándor

Kiadás:

Bukarest, 1984

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Útleírás Életrajz Buddhizmus és keleti vallások

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

256 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Kőrösi Csoma Sándor a tudomány hőse és vértanúja, aki kontinensek és népek testvériségét, kultúrák és irodalmak közeledését emberséggel, áldozatosan vállalta. Személye példázza, hogy egy nagy tudós életművében elválaszthatatlanul ötvöződik össze a nemzeti örökség ápolása az emberiség nagy, egyetemes hagyománykincsének művelésével. Érdekes, megragadó és nevelő hatású egyénisége a történeti mozgás erővonalait sűrítette össze, s így neve méltán került a világ nagy tudósainak panteonjába. Életének alkotó szakasza és munkássága többnyire ismert, de indulásának, felkészülésének hazai-európai összefüggései jórészt tisztázatlanok. Munkánk ezekre igyekszik választ találni. Újat csak néhány részleteredményben és a szélesebb ismeretanyag panorámaszerű felvázolásával tudunk ugyan nyújtani, de megpróbáljuk összefoglalni az eddigi eredményeket és tisztázni a homályban maradt kérdéseket. Az eddigi monográfiák, életrajzok a szaktudományok különböző képviselőinek tollából származtak, orientalisták, nyelvészek, irodalmárok, földrajztudósok egyaránt akadtak köztük. Csoma indulását most történeti megközelítésben vizsgáljuk, természetesen a történettudomány sajátos célját és módszerét tartva szem előtt. Minthogy a történettudomány hivatása - a színezés és regényes megoldások helyett - a régmúlt valóság, a történeti igazság felderítése, a historikus Csoma esetében sem tekinthetett egyebet feladatának."

leírás:

A könyv védőborítója házilag cellux-szal javítva.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!