SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei
Turi Sándor

: Turi Sándor

Kiadás:

h. n., 1981

Kiadó:

Szabolcs-Szatmár megyei Tanács

Kategóriák:

Életrajz Néprajz Mese

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

240 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Paszabon meg Turi Sándor és családja lett a barátom, s így kinyílt előttem minden paszabi, sőt rétközi ajtó Turi nemcsak tanítója, nevelője is volt a nagyszámú rétközi, bodrogközi híveinek. Tűzbe mentek volna érte Mikor 1953-ban Lacza Mihály meséit, történeteit jegyezgettem (keserű nyár volt, el nem felejtem a szabolcsi falunak akkori arcát), akkor is hol Tiszabercelen, hol Turi Sándorék házánál jegyeztem nem csak azért, mert Turi Sándor háza nékem is otthonom volt, hanem Lacza bácsi is jó ételt kapott: azon a nyáron nagy ajándék. A nagy mesefának Korpás László alakjának felidézésére hívjuk hát segítségül magát a gyűjtőt Turi Sándort, aki így jellemzi mesélőnket, egyik 1948-ban kelt, Újszászy Kálmánnak, a Sárospataki Tudományos Gyűjtemény vezetőjének írott levelében: Korpás Laci bácsi, az öreg, írástudatlan tiszaberceli mesélő magányosan élt egy kicsi halászkunyhószerű házban. Őtőle gyűjtöttem először meséket. Akkor még nem tudtam, hogy milyen kincs az, amit ő elmondogatott nekem is, másnak is

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!