TÖRTÉNELEM / Első világháború kategória termékei
32. bakák hazaérkezési indulója

: 32. bakák hazaérkezési indulója

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Pesti Könyvnyomda RT.

Kategóriák:

Első világháború Hadtörténelem Kotta

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

4 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Az ezred története a XVIII. századra nyúlik vissza. Forgách Ignác gróf 1741-ben kapott parancsot a 32. Gyalogezred elődjének - Forgách-ezred - felállítására, amely alig egy évre rá már át is esett a tűzkeresztségen. Az első világháborút követően a 32. Gyalogezred katonáinak csak töredéke tért vissza a frontról. A harcokat lezáró békeszerződés jelentősen korlátozta Magyarország haderejét, a harmincketteseket sem szervezték újra. 1933. május 14-én gyűjtésből, közadakozásból szobrot adtak át a körút és Baross utca találkozásánál, amely azóta a Harminckettesek tere nevet viseli. A második világháború végéhez közeledve, Dálnoki Miklós Béla miniszterelnök kormánya védelmére, a frontról visszaérkező 6. Kerületi Parancsnokság állományából egy őrzászlóaljat hozott létre; ennek parancsnoka Maléter Pál őrnagy lett. A rendszerváltás időszakában, a hadseregben végrehajtott átszervezésekkel az ezred megkapta 32-es hadrendi számát. A 32. Budapest Őr- és Díszezred azonban csaknem 265 évvel a háta mögött, a haderőreform folytatásaként 2007. január elsején megszűnt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!