TÖRTÉNELEM / Első világháború kategória termékei
A szélsőségek kora. A rövid 20. század története 1914-1991

: A szélsőségek kora. A rövid 20. század története 1914-1991

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Pannonica Kiadó

Kategóriák:

Első világháború Második világháború Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

573 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9638469773

tartalom:

"Az ún. "rövid" huszadik század történetét beszéli el könyvében a nagy angol marxista történész, némiképp tetralógiává kerekítve a tizenkilencedik századot bemutató trilógiáját (A forradalmak kora, 883150; A tőke kora, 782539; A birodalmak kora, ez utóbbi még nem jelent meg magyarul). Csak némiképp, mivel a korábbi kötetekkel ellentétben ez a huszadik századról szóló munka nem tisztán tudományos, forráskritikán alapuló összefoglalás. A szerző részint egy szemtanú és kortárs vallomásának szánta, részint számvetésnek is marxista történetfelfogásával. Természetesen a szerző szemtanúként is történész, nem szubjektív emlékeivel szórakoztatja az olvasót, bár beszámol személyes benyomásairól is. Ami marxizmusát illeti, a "létező szocializmusok" összeomlását kommentálva Hobsbawm úgy látja, hogy a nagy utópiáknak ugyan vége, a szocializmusnak azonban - különös paradoxon - megvolt az a világtörténelmi haszna és funkciója, hogy - versenytársként - lehetővé tette a második világháború után a kapitalizmus "aranykorának" létrejöttét és kibontakozását, hogy azután bukásával az egész világhelyzetet bizonytalanná és kilátástalanná, reménytelenül perspektívátlanná tegye."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!