TÖRTÉNELEM / Első világháború kategória termékei
A világháború geográfiája

: A világháború geográfiája

Kiadás:

Budapest, 1915

Kiadó:

Tisza testvérek

Kategóriák:

Első világháború Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

124 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

˝A már évtizedek óta észlelhető feszültség, mely a Világ nemzeteit hatalmában tartotta, megszűnt. Amiről folyton, mint, valami eljövendő nagy világfölfordulásról beszéltek apáink, bekövetkezett. Lángba borult az egész Világ, a kis szerb szikra egymásután kerítette hatalmába úgy Európa, mint Ázsia, Afrika, Ausztrália s Amerika országait. A kicsiny kis szikrából támadt tűzvészben egyaránt sinylik az egész emberiség, faji, felekezeti s nemzetiségi különbség nélkül. Elszorul az emberi szív ennyi bajnak láttára, könnybe lábad még a legelfásultabb lélek is s Néró se fojthatná el bizonnyal elérzékenyedését. Ily minden emberit fölülmúló pusztítást még nem jegyzett föl a történelem, egyszerre ennyi ellenségre még nem volt példa a Világ folyásában. Alig van már ország, mely semleges volna, egy hatalmas harcszíntér az egész Világ. Oly időket élünk, melyek teljesen fölfordítanak minden meglévő rendet, végtelen pusztítást végeznek, hogy mindenkinek saját véleménye szerint egy új, egy boldogabb jövőt biztosítsanak. A jelen romjaiból kialakul a jövő, hogy milyen lesz ez azonban az egyes nemzetekre nézve, az még egyelőre rejtély. Nem is célunk problematikus jósolgatásokban keresni megnyugvást, nem is föladatunk, hogy a Világháború eseményeiről adjunk számot, teljesen más cél vezet minket akkor, amikor ˝A Világháború geografiája˝ címen cikksorozatot nyitunk.˝

leírás:

Különlenyomat a "Szepesi Hírnök" 1914. és 1915. év számaiban megjelent cikksorozatból. Térképek nélkül.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!