TÖRTÉNELEM / Első világháború kategória termékei
Agadirtól a háborúig. Egy válság anatómiája

: Agadirtól a háborúig. Egy válság anatómiája

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Első világháború Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Népszerű történelem

Terjedelem:

279 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Geoffrey Barraclough az idősebb angol történészgeneráció jeles képviselője. Polgári humanista és antimilitarista tudós. A háború és az embertelenség elutasítása vezette abban is, hogy megírja az első világháború előtti évek történetét a diplomácia síkján. Kiindulópontja az 1911. évi marokkói válság; ennek aprólékos leírása és elemzése után a fejleményeket követve, logikusan jut el 1914 nyaráig. Vizsgálódása hallatlanul érdekes, írásmódja szellems és csillogóan elegáns. Az angol történelmi esszé egyik szép darabját kapjuk tőle. Ennél azonban többről is szó van. Barraclough nemcsak vérbeli történész, hanem vérbeli politikus is: a hajdan volt válságot nemcsak szórakozásul eleveníti fel, hanem okulásul is. Vigyázzatok! - mondja. A nemzetközi feszültség egy bizonyos ponton bármikor robbanásba torkollhat. 1911-ben, 1915-ben, 1981-ben - de még a későbbiekben is hasznos a figyelmeztetése.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!