TÖRTÉNELEM / Első világháború kategória termékei
Légi háború Magyarország felett I-II. kötet

Légi háború Magyarország felett I-II. kötet

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Zrínyi Katonai Kiadó

Kategóriák:

Első világháború Haditechnika Második világháború Repülés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

271 p., 361 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633271630

tartalom:

"A több évtizedes kutatómunka eredményeként megszületett mű megismerteti a magyar vadászrepülők, valamint a végvédelem fejlődését, tevékenységét az első világháborútól kezdődően a második világháború végéig. A szerzők a teljességre törekedtek, így állt ösze sok-sok érdekfeszítő eseményt, a több száz eddig sehol máshol nem látható fényképet és rajzot tartalmazó kétkötetes mű. Az első kötet négy jelentős szakaszt tartalmaz: az 1938-39-es és a felvidéki, valamint a kárpátaljai eseményeket, az 1940-es erdélyi döntés idején a mozgósítás során végzett légi tevékenységet, az 1941-es jugoszláv hadjárat és a Szovjatunió elleni háborúba lépés légi eseményeit, a Magyarország elleni bombatámadásokat 1944 nyarával bezárólag. A legnagyobb károkat okozó angol-amerikai légibombázás sorozat előzményei, az erők felvonulása, a légitámadások ismertetése az illúziók, a hamis adatok, a szándékos torzítások eloszlatását is szolgálja. A második kötet az ország elleni hadászati légiháború eseményeit tárgyalja, az 1944. május 1-jétől 1945. március 30-ig terjedő időszakban. Gyakorlatilag ekkor szűnt meg a brit és az amerikai légierők tevékenysége magyar terület ellen. A szerzők a krónikás legapróbb részletekre törekvő igényével és a tudományos kutató alaposságával adják közre a történéseket. A könyv a magyar vadászrepülők hősi harcának bemutatásával méltó emléket állít számukra. A művet a harcok során alkalmazott repülőgépek, valamint bombák harcászati, technikai adatai részletes ismertetése teszi teljessé."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!