TÖRTÉNELEM / Első világháború kategória termékei
Tűz

: Tűz

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1918

Kiadó:

Kultura Könyvkiadó és Nyomda R.T.

Kategóriák:

Első világháború Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

318 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Határozott, bátor tett volt ez a regény. 200 000 példány fogyott el belőle, kiadás kiadást ért, minden nyelvre lefordították, és hatása átcsapott az összes frontokon. A tűz az első könyv, mely olyan ocsmánynak mutatta a háborút, amilyen az valójában volt. Legelfogulatlanabb kritikusai maguk a katonák voltak, akiktől özönével érkeztek a levelek az íróhoz. A tűz - írták - a mi pokoli életünk tükre, benne van mindaz, amit elszenvedtünk, minden, amit elgondoltunk. Köszönjük, hogy leleplezte a háborút és a jövő számára megfestette ezt a korszakot. Nálunk is, mint a többi háborús országban, a regény hatása mindenfelé eljutott a lövészárokban szenvedő katonákhoz. Forradalmasító hatása mérhetetlen volt, és nagyban hozzájárult tudatra ébredéséhez s általában a magyar proletárforradalom megérleléséhez.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!